Vi anvender cookies for at give dig som kunde den bedst mulige oplevelse af vores tjenester. Når du fortsætter, accepterer du brugen af cookies.

2001-06-14 Internet-rejseformidleren Seat24 går på det norske marked

Online-rejsebureauet Seat24 åbner nu også sine tjenester på det norske marked. Nyetableringen følger i kølvandet på markante fremgange på det svenske rejsemarked med ubrudt vækst og sund økonomi. Samtidig vokser online-bestillingen af rejser kraftigt.

Uppsala-virksomheden Seat24 lancerer nu også sine tjenester på det norske marked. Siden juni sidste år har selskabet drevet en automatiseret bookning af flybilletter på www.seat24.com. Kunden booker selv enkelt og effektivt over nettet og får straks svar. En bookning skal kunne være afsluttet på to minutter, og samtidig sikrer systemet at de laveste priser tilbydes.

- Dette er det første skridt i en planlagt internationalisering, siger adm. dir. Ralph Axelson, Seat 24. Det norske marked er absolut interessant. Allerede i dag besøger et stort antal norske internet-brugere vores svenske web-side. Det er nemlig klart billigere for nordmænd at rejse fra Sverige.

Seat24 er siden starten vokset markant - væksten har siden årsskiftet ligget på hele 70% pr. måned. En undersøgelse fra markedsanalyseinstituttet Market Watch viser, at bookninger af privatrejser over internettet er øget med 31% på under et år. Trods den markante tilvækst har Seat24 bevist, at man kan drive en rentabel e-handel med hård udgiftskontrol og et enkelt forretningskoncept: Virksomheden har længe kørt med overskud.

Markedsanalyseinstituttet Netsurvey afslørede for nylig, at 80% af alle internet-brugere søger efter information og priser. Af disse har godt 40% booket en rejse på nettet indenfor de seneste 12 måneder. Netsurvey giver bl.a. de uigennemskuelige web-sider ansvaret for, at den mere traditionelle form for billetsalg fortsat er dominerende.

- Vi har en ganske enkel og brugervenlig web-side med hurtige og effektive søgefunktioner, fortsætter Ralph Axelson. Netsurveys undersøgelse viser, at markedspotentialet er meget stort for de online-rejseudbydere, der kan imødekomme kravet om lettilgængelighed.

Seat24 er et internetbaseret rejsebureau, der fra hovedsædet i Uppsala tilbyder formidling af flybilletter fra verdens førende flyselskaber. Den brugervenlige søgemaskine på hjemmesiden foreslår de prismæssigt mest attraktive flybilletter, og bookningen foretages direkte på siden. Konceptet lanceredes i Sverige i juni 2000, og målet er at være etableret i hele Norden inden udgangen af 2001. Efter dette vil en række europæiske markeder blive bearbejdet over de kommende to år. Bag Seat24 står bl.a. adm. dir. Ralph Axelson, der har en langvarig erfaring fra forskellige områder af rejsebranchen. Senest var han ansvarlig for driften af Carlson Wagonlit Travels forretningsbureauer i Skandinavien, som beskæftiger 440 ansatte og har en omsætning på 4 mia. SEK.

Header
Subject
Body
Footer