Wien - 1800-tals romantik, wienervals og Strauss

Østrigs hovedstad er et håndgribeligt bevis på, at den for ikke så længe siden var sæde for et imperium. Hofburgs og Schönbrunns paladser, ligesom kunsten i Kunsthistoriches Museum udstråler noget af fordums magt og herlighed, som engang var i Wien.

En anden og mere levende arv er cafékulturen fra forrige århundredeskifte, hvor velklædte tjenere endnu den dag i dag går rundt mellem bordene. Wiens arkitektur omfatter også en del meget fine bygninger i jugend og tidlig modernistisk stil. Byen bliver ofte forbundet med 1800-talsromantik; wienervals, Strauss og Den Spanske Rideskole. Indbyggerne i Wien er i dag henrykte og stolte over det. Rideskolen er der endnu, og endnu afholdes der bal med wienervals natten lang.

På samme tid har Wien også moderne design, natklubber med den nyeste dansemusik og en stor kulturel undergroundscene, hvor "gemütlichkeit" er fortrængt til fordel for avantgardistiske idéer. Wien er en by med den ene fod solidt begravet i fortiden, men med den anden ivrigt på jagt efter et holdepunkt i samtiden. Der venter et hektisk, men interessant besøg for den turist, som vil opdage begge sider.

Header
Subject
Body
Footer