Istanbul

Istanbul

Istanbul har rødder i det gamle Byzans, der er en af de mest avancerede kulturer, som vores civilisation er bygget på. Og den eksotiske historie føles da også nærværende, når man vandrer gennem Istanbuls kvarterer, der er som hentet fra Tusind og en nat.

Byen Istanbul har et rigt og eksotisk udvalg af såvel forlystelser og mad som shopping og seværdigheder. Man behøver aldrig at gå langt. Uanset hvor i Istanbul du bor, venter eventyret lige udenfor døren i form af markedsstande og en vrimmel af mennesker, der forsøger at sælge deres varer. Hvad enten det drejer sig om det mest fantastiske håndværk eller om genstande af højst tvivlsom værdi, er det en fornøjelse at opleve.

Efter en lang dags byvandring og indkøb kan det være rart med et ægte tyrkisk bad i et af Istanbuls mange badehuse.

Mad i Istanbul

I Sverige er vi bekendte med kebab, men den kebab, du finder i Istanbul, er i en klasse for sig. For det første er der lige så mange variationer af kebab, som der er serveringsteder. For det andet giver råvarerne retterne en friskhed, som gør, at du hellere end gerne spiser kebab hver dag i din ferie. Men Istanbul har meget mere at byde på rent kulinarisk. Eftersom Tyrkiet er et muslimsk land, er der ikke svinekød på menuen, men derimod masser af lam. Spidskommen er en almindelig ingrediens i retterne, og et utal af spændende krydderikombinationer, til tider meget stærke, giver god variation.

Header
Subject
Body
Footer