Wien

Wien er en eventyrlig by, hvor du finder alskens former for underholdning i snoede gader samt på beplantede torve og brede boulevarder. Wien er en by fyldt med kulinariske lækkerier og et stort forlystelsesudbud i form af teatre, kunst og musik. Og så er det en af Europas mest interessante byer at vandre rundt i.

Gennem århundrederne har Wien været en by, der har tiltrukket en række af verdens førende kunstnere inden for forskellige områder. Når du går gennem byen, støder du derfor konstant på kunst. I tunnelbanen er væggene udsmykket med interessant og til tider også historisk kunst. Museerne hører til de mest fornemme i verden, og vælger du at gå til en af de koncerter eller operaer, der opføres året rundt i Wien, lytter du til værker af historiens kendteste komponister fremført af musikere i topklasse. Der arrangeres desuden adskillige musikfestivaler i byen, oftest med fokus på den klassiske musik.

Det østrigske køkken er i høj grad inspireret af det slaviske, ikke mindst i Wien, som ligger kun et stenkast fra lande som Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn. Byen har et enormt udvalg af mad og drikke at byde på i ferien. Kaffehuse er en fornem gammel tradition i Østrig, og i Wien er der flere end noget andet sted. Her kan du drikke spandevis af forskellige kaffesorter og vælge mellem mange typer lokalt bagværk samt andet småt og godt. Restauranter findes i alle prisklasser og indretninger, men det østrigske køkken lokker og fornøjer mest. Heurigen-værtshuse for vinsmagning er spredt over hele byen. Her er det muligt at prøve de lokale vine og tilbringe en eftermiddag i rart selskab.

Wien er det gamle Europa i sin bedste aftapning. Smuk, appetitlig og underholdende.

  1. Wien
Header
Subject
Body
Footer