Nyhedsbrev

Belgien - det lille land som er kendt for øl og chokolade

Belgien

Til trods for sin lille størrelse er Belgien et land med mange facetter. Belgien er en føderal nation med tre officielle sprog (fransk, flamsk og tysk) med en knivskarp sprogopdeling i forskellige regioner. Standardsproget kan så opdeles i forskellige dialekter. Det nordlige Belgien domineres af de flamsktalende, mens de fransktalende valloner udgør majoriteten i den sydlige del af landet. Begge befolkningsgrupper sameksisterer nogenlunde godt, men alligevel hører man ofte røster, som kræver, at Belgien bliver delt. Indtil nu har man dog valgt at holde sammen.

Den flamske region i nord består af et fladt landskab som nabolandet Nederland. Antwerpen er den største by, og er kendt for sin havn, mens de historiske byer Brügge og Gent inde i  landet er fyldt med ældre flamsk kunst og arkitektur. Det mest fremtrædende kendetegn ved det sydlige vallonske Belgien er bjergkæden Ardennerne. Her findes skovklædte dale, højsletter, kløfter og grotter - et stykke vildmark midt i denne tætbefolkede region. Hvis du opholder dig i den vallonske del af landet, må du sørge for at besøge de gamle byer, som Tournai og Mons med deres gamle autentiske miljøer.

Bruxelles ligger på grænsen mellem de to regioner og er en europæisk storby af dimensioner, ikke mindst efter at den er blevet hovedsæde for EU. I udlandet er Belgien måske først og fremmest kendt for to kulinariske nydelser - nemlig øl og choklade. Især er der mange slags øl. Trappistøllet, som langsomt gærer i flasken med tiltagende alkoholstyrke, er lige så godt som det er lumsk. Maden er utrolig fed og veltillavet i Belgien, med pommes frites, bearnaisesovs, muslinger og diverse kødretter på bordet. Her tænker man ikke på kalorier eller er fedtet med råvarerne. Belgierne er et folkefærd, som elsker at leve rigtig godt.

Header
Subject
Body
Footer