Nice - sol, strand og fantastisk mad på Rivieran

Nice

Nice er den franske rivieras største turiststed og Frankrigs femte største by. Her findes flere gallerier, hoteller og museer end noget andet sted uden for hovedstaden Paris.

Nice er en kystby, og Middelhavets bølger ruller ind på stranden ved Promenade des Anglais, og for foden af de gamle luksusvillaer på halvøen Cap Ferrat. Byen har over 300 dage med solskin om året, og i parkerne mærker man det varmere klima: palmer og pinjetræer er typiske vækster. Det findes i øvrigt 741 tønder land grønne områder i byen, og i det sidste årti er Nice blevet anset for at have Frankrigs mest velholdte offentlige haver og parker.

I Nice er man meget nøje med at bevare sin historiske arv. Gamle bygninger holdes vedlige, og de okkerfarvede vægge vaskes rene og restaureres, ligesom freskerne som er malede på dem. Her er det lykkedes at forene svunden skønhed med en blomstrende turistindustri.

Borgerne i Nice har en stærk identitet, med egen dialekt, "niçois", og madkultur. Socca,  kikærtpandekage, og den kogte grøntsagsblanding ratatouille er typiske retter. Der er et godt udbud af restauranter i forskellige prisklasser, som alle serverer ypperlig fransk mad baseret på lokale råvarer fra både hav og land.

Byen har også markeret sig som vært for et antal internationale begivenheder indenfor kultur og sport. For den som søger den franske rivieras sofistikerede tilbud samtidig med storbyens puls og tilbud, er Nice utvivlsomt det bedste alternativ.

Header
Subject
Body
Footer