Paris - ost, vin og masser af romantik

Paris

Få byer er som Paris forbundet med romantik. Vin og god mad på en malerisk restaurant, helst serveret af en tjener med baskerhue. En aftenstur hånd i hånd med sin elskede over nogle af alle Seinens broer. Pont Neuf er måske den ældste af dem alle.

På højre Seinebred tiltrækker Eiffeltårnet sig opmærksomhed, og på venstre bred imponeres man af Notre Dames storslåede facade. Et stykke borte har du den helt unikke boghandler Shakespeare & Co, som har været besøgt af berømtheder som Ernest Hemingway og James Joyce. Under armen bærer du på et godt læst eksemplar af en ukendt digtsamling, som du påtænker at læse højt fra på den tilrøgede Café Boulevard Saint Germain.

Dette er naturligvis overdrevet, men Paris lever godt op til sit rygte som romantikernes højborg. Men det er også en stor museumsby, som tilbyder alt fra Mona Lisas smil på Louvre til det mere ukendte Musée Eric Sati oppe på Montmartre.

Paris er også en god by at handle i, selv om en t-shirt fra et af de kendte modehuse på hovedgaden Champs Ellyssé riskerer at sprænge hele dit rejsebudget. Netop i disse kvarterer anbefales det derfor at nøjes med at kigge på vinduer. Og naturligvis, som overalt i Paris, anbefales det at studere folklivet.

Header
Subject
Body
Footer