Portugal - et populært rejsemål med smuk kunst og fantastisk natur

Portugal

Portugal er et stort turistland, som har meget at byde på i form af urørte landskaber, smuk dramatisk natur og gamle oprindelige byer.

Nord for Algarve ligger det flade jordbrugslandskab Alentejo med den smukke historiske by Evora. Fortsætter du rejsen mod nord, kommer du til regionen Beiras, hvor såvel terræn som levevis er meget varierende. Ved kystens laguner arbejder de professionelle søgræs-indsamlere, bjergene er hyrdernes hjemsted og i byen Coimbra, landets intellektuelle centrum, bor studenterne.

Rejsen går videre mod nord, og pludselig skifter landskabet karakter. I modsætning til resten af landet er terrænet i det nordlige Portugal frodigt og grønt, de store bondegårde er erstattet af små huse og vingårde. Her ligger Dourodalen og byen Porto, som er portvinsindustriens store centrum. Ude på landet lever folk et enkelt liv uden nogen luksus. Tværtimod er det på disse kanter ganske fattigt efter europæisk målestok.

Portugal var fra 1926 et strengt diktatur, hvor anderledes tænkende personer blev hårdt straffet. Men i 1974 overtog en gruppe unge officerer magten ved et ublodigt kup, som kom til at bære navnet "De Røde Nellikers Revolution". Omkring tidspunktet for revolutionen voksede også kravet om selvstyre blandt Portugals kolonier. Indien havde allerede nogle år tidligere overtaget Goa, og efter kuppet trak Portugal hurtigt sine tropper tilbage fra Guinea Bissau, Mocambique, Angola og Østtimor. Brasilien og resten af Latinamerika, som også tilhørte det imperium som Portugal skabte i 1500-tallet, blev selvstændige allerede i 1822. I dag er den forhenværende diktatur- og kolonistat et stabilt demokrati og EU-medlem.

Header
Subject
Body
Footer