Lissabon- behagelig klima og lange besøg på caféerne

Lissabon

Lissabon ligger smukt  på syv bakker på nordsiden af vigen Mar del Palha, hvor floden Tejos har sit udløb i Atlanterhavet. Den hyggeligste og mest originale måde at komme rundt i Lissabons centrum er ved hjælp af sporvogne og elevator eller bjergbaner. Den ældste bydel er Alfama med snoede labyrintgader nedenfor den boriske borg, Castelo Sao Jorge. Baixa, som ligger vest for Alfama, er en bydel som med sine retliniede gader er af en helt anden karakter. Her ligger det store torv og trafikknudepunktet, Rosso, hvorfra hovedgaden Avenida da Liberdale med tolv vejbaner udgår.

Centrum for Lissabons natteliv findes i Biarro Alto, og her finder du også mange af byens typiske fadosteder, de såkaldte Casas de Fados. Fado, som almindeligvis bliver kaldt den portugisiske blues, er landets egen specielle musik, som må opleves på stedet.

Det behagelige klima opmuntrer til et langsomt tempo og lange besøg på caféernes udeserveringer. Her kan du i fred og ro studere folkemyldret over et glas galao (kaffe med varm mælk) og konstatere at mange, af de som går forbi, har rødder i Moçambique, Goa, Cap Verde, Macao og Angola, områder som alle indgik i Portugals forhenværende imperium.

Lissabon er en af Europas billigste restaurantstorbyer, og selv om byen ikke er et gastronomiparadis i stil med Paris, så findes her mange gode restauranter. Det fleste spisesteder findes i kvartererne omkring Avenida da Liberdale. Men den som søger mere gemyt, bør istedet slå rod i restauranterne i Baixa, Bairro Alto eller Alfama. Her har man specialiceret sig i fisk og skaldyr.

Header
Subject
Body
Footer