Geneve - den smukke by ved floden Rhône

Geneve


Genève er smukt beliggende i det sydvestlige Schweiz, i den fransktalende del af landet. Byen er beliggende på begge sider af floden Rhône. Byen er ikke stor i forhold til befolkningen, sammenlignet med sin holdning på den politiske arena. Genève er centrum for globale forretninger og hovedsæde for flere store internationale organisationer. Dette mærkes tydeligt, omkring 70 procent af de besøgende der kommer til Genève kommer pga forretningsmæssige aftaler. Men det betyder ikke, at Genève er en kedelig by med alvorlige udtryk og sorte jakkesæt. Tværtimod, Genève er livlig, smuk og en vidunderlig by at besøge. Hvorfor ikke tage til Geneve på en romantisk weekend sammen med din partner?

I den gamle bydel tæt ved bjergene ligger Cathedral St-Pierre og de omkringliggende museer. Det vigtigste symbol og det mest brugte når vi taler om Geneve er Jet d'Eau springvand. Er kæmpe springvand som sprøjter vand højt op i luften. 

Den Galliske og Romerske indflydelse ses den dag i dag. I byen Carouge med 1700-tals arkitektur bestående af gader med lave Middelhavs inspireret huse, ser man ofte designerwe og kunstnere drikke et glas vin og tale nonsens på terrassen. Her vrimler det også med små butikker og gallerier. Endnu et livligt kvarter, som minder meget om Carouge er Les Pâquis. Der findes utallige restauranter og et meget larmende natteliv i byen.

En kilometer fra byens centrum, på Place des Nations, ligger  Internationale Røde Kors, FN's europæiske hovedkvarter og Eurovisionen. Karakteristisk for byen er de mange urmagere som findes, den store bilmesse som årligt tiltrækker 700.000 besøgende og den fremragende lokale vin - som næsten aldrig forlader grænserne, da det meste af den lokale vin drikkes af Genève beboerne selv.

Header
Subject
Body
Footer