Prag

Prag

Prag er utvivlsomt en af Europas smukkeste og bedst bevarede hovedstæder. I den gyldne by på bakkerne omkring Moldaufloden er der trængsel mellem bygninger fra forskellige tidsepoker: gotik, rokoko, renæssance og jugend. Prag, som er en relativt lille hovedstad med korte afstande, egner sig glimrende til gåture. Folk, som går omkring og kigger, bruger megen tid på den istandsatte og bilfrie gamle bydel med aner fra 1200-tallet.

I den gamle bydel boede byens store søn, Frans Kafka, og på den adresse hvor han blev født, er der i dag et museum samt et udstillingslokale om forfatteren. I den gamle bydel finder du også den fantastiske jødiske kirkegård, som absolut er et besøg værd. For den som vil sidde ned og bare nyde omgivelserne, kan nogle af de utallige ølstuer eller vinbarer anbefales - hvorfor ikke vælge en ved det store smukke torv midt i den gamle bydel. Med den fantastiske arkitektur og de farveglade husfacader for øje, behøver du ikke bryde dig om at det serveringssted, hvor du sidder, formodentlig er et typisk turiststed.

Prag er ikke bare smuk, fredfyldt og idyllisk. Omkring Vaclavpladsen, det moderne Prags centrum, er der som i hvilken som helst anden storby med mange folk og trængsel, shopping, gademusikanter og lidt forvirrede turister med kort i hænderne. Det er også her, at nattelivet er mest livligt og udbudet af rockbarer, diskoteker og jazzklubber er stort.

Header
Subject
Body
Footer