Beograd

Beograd

Det er ikke så mange år siden, at Beograd var en sand perle blandt rejsemål. Men tiderne ændredes, og byen blev en krigsskueplads. Beograd var engang hovedstad i Jugoslavien, og er i dag hovedstad i det selvstændige Serbien. Byen er siden krigen blevet genopbygget til en moderne europæiske storby med god standard for hoteller og kommunikation.

En by ved Donau

Floden Donau, som gennemskærer Beograd, giver byen karakter og de besøgende mulighed for at opleve den i et nyt perspektiv fra de færger, der besejler floden. Beograds historie går mere end 7.000 år tilbage, og gør dermed byen til en af Europas ældste. De museer, der findes i Beograd, kan derfor fremvise en spændvidde, der er både sjælden og imponerende.

Mad og forlystelser i Beograd

Kulturen står i høj kurs i Beograd, som er det kulturelle centrum i Serbien-Montenegro, og byen er fuld af teatre og koncertsale. Du finder også et stort udvalg af restauranter med såvel national som international indretning. I Beograds bohemekvarter Skaderlija findes der endda et egentligt restaurant-centrum. Her bydes hovedsageligt på serbiske retter, og i de fleste af restauranterne er der tradition for levende musik.

Serbien har legaliseret gambling, så et besøg i Beograd kunne passende omfatte et besøg i et af byens kasinoer, som er en del af det aktive natteliv.

Header
Subject
Body
Footer