Riga

Riga

En rejse til Riga i Letland er trods sin nærhed en rejse i tid og rum. Byen ligger smukt ved floden Daugava nær Østersøen og har i dag store bydele, som er præget af tiden, hvor Letland var en del af Sovjetunionen. Men Rigas virkelige charme ligger i de ældre bykvarterer, som består af middelalderlige bygninger, der siden selvstændigheden er blevet grundigt istandsat. Udover middelalderarkitekturen præges Riga af jugendbygninger. Det skaber en stabilitet i byen, som står i kontrast til de bygninger, der blev opført i Sovjetunionens dage.

Vad gør man i Riga?

I Riga, som i det øvrige Baltikum, florerer kunsthåndværk i forskellige former, hvoraf stof, keramik og træ hører til de mest almindelige. I Rigas gamle by finder man de fleste sælgere, der som regel også selv er kunsthåndværkerne. En del sælges fra stande på det centrale torv, mens andre har små butikker i stræderne. Dette er en særlig charmerende del af byen, hvor det er som et eventyr at gå på opdagelse i de snoede gader og drømme sig tilbage til en tid, hvor markeder som disse var en del af hverdagen.

Letland som et moderne vestligt land

I det store og hele er Riga en moderne hovedstad, og som i den øvrige vestlige verden indebærer det en kulturblanding. Det mærkes særligt i byens udvalg af restauranter. Du finder mad fra hele verden, italiensk, asiatisk, amerikansk mm. Men en del af charmen ved at besøge et nyt land kan være at prøve en ny madkultur, og naturligvis er Riga fyldt med restauranter, hvor menukortet er lettisk.

Header
Subject
Body
Footer