Pristina

Pristina

Pristina er en by, som siden krigen i Jugoslavien har været behæftet med en vis negativ klang. Men Kosovo er i dag et helt nyt land, og hovedstaden er et voksende rejsemål. Pristina har endnu ikke helt fundet sigt selv efter krigen, men byen er godt på vej.

Som turist i Pristina skal man ikke forvente sig at se det gamle Europa med pragtfulde ældre bygninger. Anledningen er overraskende nok ikke, at byen har været hærget af krig, men at den helt enkelt er så ny. Pristina er gradvist vokset op i løbet af 1900-tallet for i dag at være en mellemstor by på godt 700.000 indvandrere. En by som er fascinerende at besøge, men ikke videre smuk med sine betonbygninger og placeringen i slettelandskabet. Alligevel er Pristina et besøg værd for alle, der interesserer sig for europæisk kultur med et eksotisk indslag. Pristina er et grænseland mellem øst og vest, hvor størstedelen af befolkningen er muslimsk, og landet har traditioner, der strækker sig så langt tilbage som til det gamle Byzans.

Når man er tilfreds med, hvad man har fået ud af opholdet i Pristina, er der ikke langt til solen og vandet ved Adriaterhavet. Men der er betydeligt mere mennesketomt på strandene end langs den italienske kyst på den anden siden af havet.

  1. Prag
  1. Pristina
  1. Riga
Header
Subject
Body
Footer