Tallinn

Tallinn

En rejse til Tallinn er en rejse til det gamle Sverige. Den gamle by i Tallinn minder på flere måder om Gamla Stan i Stockholm eller Ystad med sine opkvikkende og nyrenoverede facader. De krogede og idylliske små gader omkranses af boder med kunsthåndværk, restauranter og cafeer, og alle med gennemgående billige priser.

Tallinn er på få år blevet en verdensby med alt, hvad det indebærer af restaurant- og hotelkæder, shopping og service. En forskel fra andre europæiske byer er den udprægede motivation, der ligger bag det serviceniveau, man støder på i butikkerne og på udskænkningsstederne rundt om i byen. Tallinn har bestemt sig for at lokke turister til og blive en moderne europæisk by.

Nærheden til Tallinn gør byen til et ideelt rejsemål for kortere rejser over weekenden. Du flyver dertil på godt en time, og kommer hurtigt ind til byens centrale dele. De overkommelige priser er stadig en motivation for rejsende på weekendudflugt, da man spontant kan rejse til Tallinn uden det store budget. Du bor og spiser fornemt, og befinder dig i et miljø af små pastelfarvede huse, brostensgader og grønne områder - som skabt til en romantisk weekend.

Estland var længe en del af Sovjetunionen, og det giver sig udslag i de bygninger, som er opført i anden halvdel af 1900-tallet. Symmetriske betonbygninger strækker sig mod himlen og skaber en bizar kontrast til den gamle by i Tallinn. Alligevel er det et interessant indslag, som minder os om den nyere historie.

Header
Subject
Body
Footer