Nyhedsbrev

Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Pas, visum og vaccinationer

Værd at vide om pas, visum og vaccinationer


Husk altid, at du som rejsende selv er ansvarlig for at have nødvendig og korrekt dokumentation til din rejse. Du skal altid sørge for på forhånd at undersøge, hvilke krav der stilles til pas, visum og vaccinationer for netop din destination.
Dit pas skal altid være gyldigt under hele rejsen, og i nogen tilfælde op til 6 måneder efter hjemrejsen. Også når du rejser i et Schengen land, skal du have dit pas med. Og dine børn skal have deres eget pas. Vær ekstra opmærksom hvis du rejser på et dansk fremmedpas, og kontakt din ambassade for at undersøge, hvilke krav der eventuelt stilles - reglerne er ikke de samme som for danske pas!
Læs mere om de gældende visumregler og find rejsevejledninger for hele verden på Udenrigsministeriets hjemmeside, klik her


I enkelte lande er det påkrævet med visse vacciner, men for rigtig mange andre rejsemål er det også en god ide at lade sig vaccinere inden man rejser. Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i de pågældende land. Hvis der er et krav om, at du skal være vaccineret mod en bestemt sygdom, er det vigtigt at få en vaccinationsattest. Du kan finde relevant information om både vaccinationer og sundhed generelt i forbindelse med udlandsrejse på Danske Lægers Vaccinations Services webside, klik her


Hvis du har brug for daglig medicin på din rejse så tag det med i håndbagagen. Så får du ikke problemer, hvis uheldet skulle være ude og du mister din kuffert under rejsen. Husk, at du skal kunne dokumentere at medicinen er ægte og nødvendig for dig, så medbring recept, lægeerklæring eller Pillepas. Hvis du har medicin med på rejsen, skal du muligvis have udstedt et pillepas. Passet skal bruges, når du rejser i andre Schengen-lande, og det er kun nødvendigt til visse former for medicin. Pillepasset er gratis og udstedes på alle landets apoteker. Der er normalt en ekspeditionstid på 1 døgn. Når du bestiller pillepasset, skal du medbringe dit almindelige pas.

 

 

Header
Subject
Body
Footer