Italien - smuk natur, kulturelle oplevelser og god mad

Italien

Hvis du rejser langs den italienske støvle, er landet en kunstnerisk nydelse. Fra Alpernes toppe, Dolomitternes spidse klipper og de smukke søer Lago di Como, Lago di Garda og Lago Maggiore i nord, videre til Toscanas indtagende landskab, det byzantinske fort Ravenna som dominerer over badestederne ved Adriaterhavet, det antikke Rom, det kaotiske Napoli og helt i syd Sicilien.

Det italienske folk har lige så mange facetter som naturen. Latinere og etruskere har blandet sig med grækere, langobarder, normanner og spaniere. Hver egn har bevaret sin stolthed og egenart fra den tid, hvor Italien var opdelt i bystater, hertugdømmer, kongeriger og republikker.

Italien er fortsat kulturelt, økonomisk og psykologisk opdelt i det blomstrende, industrialiserede Norditalien og det ganske uudviklede Syditalien. Men trods forskellighederne er der ingen tvivl, om at italienerne netop er italienere. Såvel mænd som kvinder lever op til myten om dem selv som forfængelige, teatralske og med sans for stil. Og det er ingen tilfældighed at Ferrari er pænere end Volvo.

Italiens korte historie som forenet land indebærer, at de nationalistiske følelser næsten udelukkende indstilles på fodboldlandsholdet, hvilket ikke er så mærkeligt i et land, hvor fodbold er en religion og spillerne guder.

Det eneste som er vigtigere end fodboldslandsholdet er den lokale klub, og ligakampene er altid fuldt besat. Dagen efter er resultatet, spillerne og dommeren det absolut hotteste diskusionsemne på Italiens caféer og barer.

Header
Subject
Body
Footer