Rom - alt hvad man kan ønske sig

Rom

Rom er en fantastisk blanding af gammelt og nyt. Historiske kulturskatte slås om opmærksomhed med moderne modehuse og trendy barer. Den bedste måde at lære byen at kende på er til fods.

Der er så mange seværdigheder i Rom, at det kan være svært at vide hvad man egentlig skal se. Men der er ting, du absolut må se. Du kan for eksempel ikke tage hjem uden at have oplevet  Colosseum, Forum Romanum, Pantheon og Vatikanet. Peterskirken og Michelangelos malerier i det Sixtinske kapel bør også ses. Og den berømte fontæne Fontana de Trevi, hvor Anita Ekberg og Marcello Mastroianni badede i Fellinifilmen "Det søde liv".

Ja, listen på evige seværdigheder er uendelig, og det er ikke uden grund, at Rom bliver kaldt den evige by. Men i de sidste mange år har en stor del af det evige været godt på vej til at blive ødelagt på grund af bilforurening og vibrationer fra trafikken. Derfor er store dele af den historiske bykerne nu lukket for biltrafik, og mange monumenter har fået en ansigtsløftning.

I den moderne storby Rom findes alt, hvad man kan ønske sig, når det drejer sig om shopping, udeliv og god mad. På gaderne i området omkring Den Spanske Trappe holder de mest eksklusive butikker til. Navne som Valentino, Dolce e Gabbana, Laura Biagiotti og Giorgio Armani antyder, at her betaler det sig bedst at nøjes med at kigge på udstillingsvinduerne. På Via Nazionale, Via Cola di Rienzo og Via Appia Nuova holder modebutikkerne derimod et mere humant prisniveau.

I Trastevere, Testaccio og Via Tor Millina myldrer det med barer, klubber og caféer, og her er nattelivet mest intensivt. Et tips for at få mest ud af dit besøg i Rom, er at lave en plan og læse alt man kan om byen inden rejsen. Et andet tips er at kaste en mønt i Fontana di Trevi, inden du forlader byen. Da ved du, at du vil vende tilbage.

Header
Subject
Body
Footer