Gran Canaria - en skøn vulkanø


De syv øer lige udenfor Nordafrikas kyst som tilsammen udgør Canarieøerne har alle sin egen karakter og sit eget landskab. Fuerteventura med sine lange flade strande, Lanzarote med et mystisk månelandskab skabt af vulkaner, dybgrønne La Gomera og dets troldske skove, Gran Canaria som har alt dette samtidig, Teneriffe med en snedækket bjergtop og desuden de vestliggende og mindste øer El Hierro og La Palma.

På Canarieøerne mødes Afrika, Europa og Amerika i et rigt kulturliv, som ved siden af sommervejret året rundt bidrager til at være et turistmål for hele verden. På øerne bor 1,6 millioner mennesker fast, og hvert år får øerne besøg af 7 millioner turister.

Udbudet af strande er enormt, men også udbudet af museer, kunstgallerier, musik og teater, golfbaner og turstier. Folk på Canarieøerne - canarios - er lette at komme i kontakt med, småsnakker gerne i butikken, på torvet eller på restauranten. Om aftenen og på søndage slentrer mange familier langsomt rundt i parken eller langs strandpromenaden, alle fint klædt, og man sørger i hvert tilfælde for at spise ude. En afslappet atmosfære hvor den fyrige spanske sjæl er blevet til en livsnyder.

Gran Canaria beskrives ofte som et helt kontinent i miniature, med store variationer i hvert verdenshjørne. Gran Canaria er ikke større end halvdelen af Fyn, godt og vel 700 000 indbyggere befolker denne vulkanø, hvor der i syd er bjergrigt og tørt, og i nord grønt og frugtbart. Det er da også sydpå, at solen skinner mest. Når det regner i Las Palmas, kan man efter bare en halv times busrejse finde solens varme igen. Sandstrandene afløser hinanden på den sydøstlige kyst, mens indlandets bjerglandskab udfordrer såvel vandrere som cyklister. I vest møder klipperne de vældige bølger i Atlanterhavet.

Las Palmas er en moderne storby med berygtet trafikkaos. På den guldgule strand Las Canteras spiller de unge byboere gerne fodbold om aftenen. Lidt længere borte langs stranden holder surferne til. I Las Palmas finder man de små barer med tørret skinke hængende under loftet, et dundrende klubliv og et restaurantsudbud som i hvilken som helst spansk storby. I en gammel velbevaret bydel med typisk canarisk arkitektur ligger Casa de Colón, (Columbus hus) og lige bagved Iglesia de San Antonio Abad, hvor Columbus efter sigende har bedt, inden han satte kurs mod Amerika.

Header
Subject
Body
Footer