Spanien - ferie med sol og sommer

Spanien

Siger man Spanien så tænker mange på siesta og sol. Men landet er meget mere. Spanien er vidunderlig natur, fantastisk klima, smuk kunst og en speciel arkitektur. Ude på landet vrimler det med små pittoreske byer som alle, hvor små de end er, har et torv i centrum, Plaza Mayor.

Spanien består af 17 autonome regioner, og det meste af befolkningen er stolte lokalpatrioter. De kommer gerne med vittigheder, men helst ikke om dem selv og absolut ikke om den lokale fodboldklub. Spanieren tilbringer den største del af døgnet udenfor hjemmet, og døgnrytmen er en helt anden end vores. Når skumringen kommer, begynder folkelivet på Plaza Mayor.

Gamle som unge træffes for at spille backgammon, sludre og løse alle verdensproblemer. På barerne indtages en tapas som en lille appetiwtvækker, inden det er tid til middagen, som sjældent serveres før elleve om aftenen. Nattelivet er ikke igang førend efter midnat, og den som vil feste på spansk maner, ser ikke sit hotel igen før henimod morgentimerne.

Er der livligt om aftenen og om natten, er tempoet betydeligt sløvere om formiddagen inden frokost, som er det vigtigste måltid for dette madelskende folk. Bagefter er der siesta.

Header
Subject
Body
Footer