Barcelona - skøn storby med dejlige sandstrande

Barcelona

Barcelona er en af Europas mest varme byer. Den catalanske hovedstad, hvor flere årtusinders historie forenes med moderne nutid, byder på det nyeste inden for arkitektur, mode og design. Udbudet af lækre fiskerestauranter og hippe barer er stort, og de lange sandstrande næsten midt i storbyen giver tilværelsen et ekstra pift.

Meget af Barcelonas sjæl finder man langs byens mest kendte gade, La Rambla. På strøget - som strækker sig fra Plaça de Catalunya godt og vel en kilometer ned til Middelhavet - drukner man i gadehandel, serveringssteder og folkeliv. Her er der trængsel mellem turister, arbejdsløse, kunstnere og lommetyve samt cafestole og souvenirboder.

Også hovedgaden Passeig de Gracia er en oplevelse. Her findes stadig nogle af modernismens mest bevaringsværdige bygninger signeret blandt andre af arkitekten Antoni Gaudi, byens søn, som ellers er mest kendt for den ufuldendte, men helt fantastiske katedral La Sagrada Familia. For den som vil hvile sig borte fra storbyen, findes Costa Dorada med kilometerlange sandstrande lige syd for Barcelona.

Header
Subject
Body
Footer