Nyhedsbrev

Ungarn - landet midt i Europa

Ungarn

Fra at have været en vanskelig tilnærmelig kommuniststat i den tidligere østblok er Ungarn i dag et af de mest populære nye rejsemål i Europa. Mest lokker selvfølgelig Budapest, men selv ude på landet er der en hel del at byde på.

Du udforsker bedst Ungarn med bil. Afstandene er små og vejnettet veludviklet, og du kan let besøge de pittoreske byer ved grænsen til Østrig, kulturbyen Pécs ved foden af Mecsekbjergene i det sydlige Ungarn, nationalparkerne i det store lavland mellem Donau og Tisza og Nordungarns bjerge med deres vindistrikter og drypstensgrotter.

I sand, nyfødt entreprenørånd bliver nye hoteller og campingpladser over hele landet åbnet, samtidig som nye feriesteder dukker op. Turismen er vigtig for Ungarn, og de fleste er høflige og gæstfri, selv om der kan opstå visse problemer med sproget ude på landet. Ofte fungerer tysk bedre end engelsk som kontaktsprog.

Da Ungarn som det første land i østblokken åbnede sine grænser, havde befolkningen allerede længe demonstreret sin vilje til frihet og åbenhed. Derfor gled Vesten hurtigt ind i hverdagslivet, først og fremmest i Budapest, og private virksomheder inden for alle områder og i alle størrelser begyndte at etablere sig rundt om i landet. Men tilpasning tager tid. Tilbageslag og arbejdsløshed er uundgåeligt på vejen mod demokrati og markedsøkonomi. Inflation og stigende priser har skuffet en stor del af befolkningen. Værst er det for den ældre generation. Men det går bedre og bedre for Ungarn, og et fåtal betvivler i dag, at landet skal klare at tilpasse sig Vesten.

Header
Subject
Body
Footer