Nyhedsbrev

Budapest - en smuk og livlig by med et stort kulturelt udbud

Budapest

Budapest er et af Europas mest populære rejsemål. Byen er smuk og livlig med et stort kulturelt udbud ikke mindst inden for musik. Byen deles af floden Donau, og bydelene er meget forskellige. På den pittoreske Budaside ligger Gellértbjerget med citadellet, Borgklippen med slottet og den charmerende barokbydel, som er fin at spadsere i. På den plane og moderne Pestside ligger parlamentet, forretnings- og forvaltningscentrummet, de nye storhoteller samt de brede avenuer.

Budapest er kendt for de mange såkaldte termalbade, som siges at være godt for blandt andet reumatisme, benskørhed og allergier. Et af de mere kendte er Szécheniy i byparken, Városliget, som både har indendørs- og udendørsbade. Udendørsbadet har varmt vand og er åbent året rundt. Et andet stort badeanlæg er hotel Gellérts berømte svømmehal.

Budapest er også kendt for sine caféer og konditorier, og som turist bør du absolut afsætte nogle timer med en stærk espresso og et glas vand på eksempelvis Gerbeaud Patissiere, som er byens mest kendte café. Drikker du ikke kaffe, så går det også an at bestille et glas vin eller en øl.

Den største og smukkeste af Budapests fem torvehaller hedder Vásárcsarnok og ligger helt ind til Frihedsbroen. Her handler du fantastisk ungarsk pølse, peberfrugt, hvidløgsranker og gåselever. Når det gælder shopping, er det først og fremmest butiksgaden Váci utca, som er interessant. Den er delvis en gågade, og her er der modebutikker, boghandlere, kunst, kunsthåndværk og naturligvis caféer. Og her finder du også Ungarns første McDonald's, hvis nogen skulle ønske at vide, hvor man finder den.

Header
Subject
Body
Footer