San Francisco - den venlige storby

Bland Europa med USA, gammelt med nyt, og et billede af San Francisco vokser langsomt frem. Tilføj databusiness i Silicon Valley og de velkendte vingårde i Napa Valley, hippiekultur og et generøst bøssekvarter, og billedet bliver klarere.

San Francisco er den venlige storby med småbypræg. Byen ligger på en halvø med det iskolde hav omkring sig, et hav hvor ingen golfstrøm når hen. Dette giver byen et lidt usædvanligt klima til at være i Californien. Somrene kan blive varme som dansk højsommer, men resten af året er vejret, som var det dansk septembervejr. Forskellen er dog tågen, som fra tid til anden indhyller halvøen.

I 80'erne blev dele af byen hårdt ramt af aidsepidemien. En folkebevægelse af frivillige med et stort engagement blev startet, og i dag er de forbilleder for hivarbejde i store dele af verden.

Store dele af San Francisco er dramatisk stejlt. Alle biler er parkerede med dækkene drejede ind mod fortorvet. Og det gælder om ikke at glemme at trække håndbremsen. Over de stejle bakker går de gamle sporvogne, som sammen med Golden Gate Bridge er blevet kendetegn for byen. Andre dele af byen er betydeligt mere plane og meget fodgængervenlige.

I Golden Gate Park (som overhovedet ikke ligger ved broen) findes en flora fra hele verden, og hele parken dufter af eucalyptus. Museer ligger på række, og byens efterladte katte har samlet sig i den ene ende af parken, hvor de bliver fodret og tilset af venlige dyrevenner.

Header
Subject
Body
Footer