Genève

Geneve

Schweiz er et ofte overset og undervurderet rejsemål, og ikke mindst Genève. Eftersom byen ligger i den fransktalende del af Schweiz, fornemmer man en stor påvirkning af nordfransk kultur. Men Genève har udviklet sin egen identitet.

Mange forbinder Genève med banker, og naturligvis fylder de da også en del. Store, imponerende bankbygninger rejser sig rundt omkring i byen, men deres autoritære udtryk opblødes af Genèvesøen, som har en central placering i byen og besejles af dampskibe. Desuden er der bjerget Mont Salève, der som en del af byens kulisse ligger som en skinnende silhuet, og er et populært udflugtsmål for både turister og Genèves egne indbyggere.

Genève er en central verdensby, hvor flere internationale myndigheder og organisationer har valgt at placere sig. For dem, der har læst forfatteren Dan Browns Engle og Dæmoner, kan et besøg hos CERN være af interesse. CERN er et internationalt centrum for forskning i partikelfysik, og rummer verdens største laboratorier med kilometer lange tunneler, som løber under Genève og ind i Frankrig.

Vad kan man lave i Genève?

For den shoppinginteresserede er Genève en by for luksusindkøb. Ure og chokolade er klassikere, som lever op til forventningerne. Man kan også koordinere rejsen, så den falder sammen med en af de mange masser, der afholdes i byen, i form af alt fra elektronik til biler.

Hvis du rejser til Genève om vinteren, kan du besøge skisportsstederne i bjergene omkring byen, hvor standarden er i verdensklasse. Infrastrukturen er praktisk og veludviklet, og alt udstyr kan lejes på stedet.

Header
Subject
Body
Footer