Oslo

Oslo

Vores lillebror mod vest, Oslo, er en særlig interessant by for os svenskere. Meget minder om Sverige, fra bybillede til kultur og endda sprog - og så alligevel ikke!

For den kulturelt interesserede byder Oslo på et stort antal museer af høj standard: Munch-museet, Vikingeskibsmuseet, Folkemuseet og mange flere. Norges rige historie og kunsttradition knyttes sammen i Oslo og præsenteres på de mange museer, der gennemgående er i verdensklasse. Selv den litterære scene holder højt niveau, og er man i Oslo, bør man forsøge at få tid til en teateropsætning af Hamsun eller Ibsen på originalsproget.

Den bedste tid på året at besøge Oslo er fortrinsvis foråret og sommeren, og i særlig grad den 17. maj. I hovedstaden fejres nationaldagen med ekstreme tiltag, hvor mennesker i massevis slutter op om festlighederne, og Oslo bobler af begejstring. Overalt flages der for landet, og byen fyldes med parader og spontan sang - en oplevelse selv for udlændinge.

Som shoppingby står det slemt til med Oslo, der i dag regnes for at være en af verdens dyreste byer. Såvel tøj som mad og tobak ligger langt over de svenske priser. Men det spiller nu ikke nogen større rolle, da udvalget er meget lig det svenske, og derfor ikke i første omgang er det, der lokker folk til Oslo og Norge.

Oslo er byen, man rejser til på grund af stemningen og kulturen.

Header
Subject
Body
Footer