Nyhedsbrev

Zagreb

Zagreb

Kroatien er endnu engang, efter krigen og Jugoslaviens deling, blevet et populært rejsemål, og det gælder ikke mindst hovedstaden Zagreb. Byen giver de besøgende en følelse af det gamle Europa med en slående arkitektur, særligt i de gamle kvarterer omkring Gornij Grad, der også kaldes den øvre by.

En af mange fordele ved at rejse til Zagreb er prisniveauet. Gennemgående støder du på gode priser på alt fra mad til ophold og forlystelser. Priserne står endnu ikke helt mål med udvalget, så det er muligt at overnatte på et hotel i topklasse til beløb, der i de vesteuropæiske lande betales på hoteller af mellemstandard. Zagreb har en ambition om at blive en turistby på niveau med det øvrige Europa. Standarden på hoteller og restauranter er derfor høj, og der er et bredt udvalg til rådighed.

Peter Englund kaldte Zagreb for en Balkan-version af Prag i sin karakteristik af byen. Det stemmer ganske godt, både hvad angår udseende og forlystelsesudbud. Der findes mange kunsthistoriske indslag, og de gamle bygninger er møjsommeligt blevet genopbygget. At vandre i byen er en oplevelse i sig selv, og stadig ser man sine steder beskadigede bygninger, der bringer minder frem om den tidligere konflikt.

En overraskelse er det, at Zagreb er et glimrende rejsemål for golfentusiaster. Få minutters kørsel fra byens centrum findes der velplejede golfbaner i et kroatisk miljø. Banerne er i første omgang opført for professionelle, men interesserede er velkomne til at spille.

Zagreb er en by i forandring. Sørg for at besøge den inden det vestlige præg bliver for markant, og priserne følger efter!

Header
Subject
Body
Footer