Zürich

Zurich

Zürich breder sig på begge sider af floden Limmat, og som i så mange andre ældre europæiske byer er det vandet, der nu deler byen, som oprindeligt gav den liv. I dag fungerer floden mest som en forskønnende kulisse. I det hele taget er Zürich på mange måder en storby i pagt med naturen med sin placering for foden af bjergene og direkte ved Zürichsøen.

Hvad kan man så tage sig til i Zürich, ud over at beundre de små maleriske stræder i den gamle by eller den moderne bydel langs med søbredden? Schweiz er traditionelt kendt for sin ost og chokolade, og Zürich er ingen undtagelse. Mange mener, at verdens måske bedste chokolade kommer fra dette område. Påstanden er i hvert fald værd selv at efterprøve.

Ellers er Zürich hovedsageligt en kulturby, hvor kunstgallerierne ligger tæt pakket, og et rigt udvalg af klassisk musik florerer, ikke mindst i de gamle katedraler og kirker, som giver byen karakter. Dadaismen med interessante kunstnere som Marcel Duchamp siges at have sit udspring i Zürich. En pirrende tanke er det, at de tidligere kunder for Zürichs nu yderst mondæne luksusbutikker engang var kunstnere, der brød alle konventioner og etiske spilleregler.

Zürich er et Alpeparadis for dem, der vil kombinere førsteklasses skiløb med shopping i et ægte schweizisk miljø.

  1. Zagreb
  1. Zürich
Header
Subject
Body
Footer