Nyhedsbrev

Costa del Sol - velkommen til solkysten

Malaga

Takket være at der går så mange lavprisfly til Malaga, Costa del Sols største by, er dette sydøstlige hjørne af Europa et let og praktisk ferieområde for danskere.

Costa del Sol består af gamle klassiske chartersteder som Marbella, Fuengirola og Torremolinos, hvor skandinavere, tyskere og englændere skaber trængsel på strandpromenaderne og lejlighedshotellerne, i tapasbarerne og de store områder med timesharelejligheder. Her er der mange gode restauranter, fest og farver, og et stort udbud af hoteller og butikker.

Men vil du se mere af det genuine Andalusien, det landskab som Costa del Sol tilhører, skal du begive dig op i bjergene. Lige ovenfor Marbella ligger Ronda, tyrefægtningens hjemsted, på hver sin side af en dyb kløft. Her er klimaet mere svalt, gaderne mere snoede og luften mere klar. Lej en bil og kør rundt i bjergene. Besøg "Los pueblos blancos", et område med små hvide byer modigt balancerende på bjergsiderne og med udsigt over dale med geder og grønne enge, som skabt til picnic med rødvin og baguette med chorizo i skiver.

Fra Costa del Sol kommer du også let til Granada, som var en af islams sidste fæstninger i Spanien. Alhambra, området med det kongelige slot, byder på flere pragteksempler på fin arabisk arkitektur og kunst.

Costa del Sol har et godt klima om vinteren og er derfor ikke kun et sommerrejsemål. Selv om havet er lige koldt nok i januar, er dagene varme nok til behagelige oplevelser på udendørs cafeer og gåture i solen.

Header
Subject
Body
Footer