Nyhedsbrev

Kulinariske oplevelser - Costa del Sol

Tapas, tænker de fleste vel på, når man taler om Spanien. Egentlig siger det ingenting. Som om vi ville sige, at småretter var den mest almindelige mad i Danmark. Tapas kan være hvad som helst, et kyllingelår, friturestegt blæksprutte, kartofler med aioli, kødboller, æg, skinke eller pølse.

Spanierne selv begynder deres aften (ved syvtiden) med nogle tapas, først efter klokken ni går de videre og spiser middag.

Casuela de Arroz con Mariscos, Andalusiens egen variant af paella.

Pescado a la Sal, en hel fisk under et tykt lag af groft salt. Skind og salt fjernes, og fiskekødet er guddommeligt saftigt. Serveres med flere slags sovs.

Smag også alle de gode frugter, som findes i Andalusien: Meloner, jordbær og granatæbler.

Gazpacho, en kold suppe af tomater, peberfrugter, løg, hvidløg, croutoner, citron og olie.

Ajoblanco, kold suppe med hvidløg, tørt hvidt brød, olivenolie, sherry og søde mandler.

Header
Subject
Body
Footer