Bangkok - Verdens mest populære hovedstad

Bangkok er en palet af farver, dufte og lyde. Floden Chao Phraya snor sig som en silketråd gennem byen og indsnævres for at give plads til Det Store Palads og Wat Phra Kaeo, et mylder af glitrende tårne og pagoder med mystiske mytologiske figurer.

Bangkok har ingen rigtig bykerne, men er lappet sammen af flere karakteristiske bydele. Der er Chinatown med livlige markeder, hvor alt fra sojaslik til guld bliver solgt i dueller, hvor der pruttes; der er den gamle bydel - Bangkoks åndelige og historiske hjerte; Thon Buri, langs vestbreden af floden, med snoede bådkanaler og et miljø noget mindre hektisk end på den anden side af floden.

Bangkok har måske verdens mest intensive bytrafik. Især lægger man mærke til tuk-tuken, en broget knallertlignende trehjulet sag, som dygtigt transporterer besøgende og lokalbefolkning mellem madvogne, lastbiler og busser.

Det spiller næsten ingen rolle, hvor man spiser i Bangkok, der er store chancer for, at man kommer til at spise sit livs bedste måltid, uanset om det købes på et gadekøkken eller på en af de mange luksusrestauranter. Næsten ti millioner mennesker bor i Bangkok, de allerfleste er buddhister og ligesom thailændere uden for hovedstaden - er de et smilende folk.

Header
Subject
Body
Footer