New York - byen du aldrig glemmer

Frihedsgudinden kommer langsomt til syne ved indsejlingen på Hudson River i en slags velkomstgestus for den, som ankommer til New York. Dette er en verdensby. Hertil er mennesker kommet fra alle verdensdele for at realisere deres drømme så vel inden for showbusiness som forretningsverdenen. Indvandringen har sat sit præg på hele bydele, som Little Italy og Chinatown.

Jazzmusikerne gav New York navnet "The Big Apple" i 1920'erne fordi New York var den største frugt, som kunne høstes i løbet af en karriere. New York City består af Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Queens og Bronx, som tilsammen befolkes af næsten otte millioner mennesker. De fleste af seværdighederne er koncentreret på øen Manhattan, over tyve kilometer lang, og næsten fire kilometer på det bredeste sted. Her findes fortsat finansverdens højborg på Wall Street og den enorme FN-bygning.

Kriminaliteten er blevet mindre i de seneste år, og den bedste måde at lære Manhattan at kende på er til fods. Bydel for bydel. Eksempelvis Chelsea med lave huse og blomsterkasser under vinduerne, Soho med alle gallerierne, eller Upper East med luksusboliger og smarte forretninger. Central Park er byens lunge; helt i udkanten af parken ligger Metropolitan Museum of Art -The Met, Vestens største kunstmuseum med tre millioner kunstværker og kunstgenstande.

Header
Subject
Body
Footer