Helsinki - eksotisk, smuk og moderne storby

Helsinki

Helsinki er lille, smuk og eksotisk. Inspireret af både Sverige, Rusland og kontinentet er byen blevet en blanding, som egentlig ikke passer noget sted - bortset fra i Finland selvfølgelig.

Helsinki var længe en fattig by, men da byen blev vært for De Olympiske Lege i 1952, blev det noget af et vendepunkt for Helsinki og dens borgere. Den finske hovedstad skulle have været vært for De Olympiske Lege allerede i 1940, men på grund af krigen blev legene indstillet. Tolv år senere, lørdag den 19. juli, blev det længe ventede OL indviet i silende regn på den fulde Olympiastadion. Helsinki var den mindste by, der nogensinde havde været vært for et sommer-OL. Det år kunne Helsinki-borgerne gå på deres første natklub (med det passende navn Sauna), og det var også første gang, at Coca-cola og tyggegummi blev solgt i butikkerne. Mange restauranter og udeserveringer skød op i byen. OL var stort for Helsinki-borgerne - på mange måder.

I dag er Helsinki kendt for at være en moderne kunst- og kulturby. Den som vil gå på kunstudstillinger, museer og teaterforestillinger får garanteret sine behov tilgodeset. At besøge de omtrent 70 museer som findes, er rigeligt for selv den mest fanatiske.

Helsinki er ikke speciel stor, og man kan i løbet af et par timer gå både frem og tilbage til de fleste spisesteder, restauranter og seværdigheder. Mange af seværdighederne nedstammer fra den tid, da Helsinki var russisk, andet er betydeligt nyere, som for eksempel den halvt underjordiske Tempelplads’ kirke fra 1969, som er et obligatorisk besøg, hvis man er i Helsinki. En anden meget kendt seværdighed er Storkyrkan, som i konkurrence med Havis Amanda statuen, er noget af et symbol for Helsinki by.

I forårs- og sommermånederne blomstrer udeserveringer, parker og mennesker op, og det er da, man som besøgende skal sørge for at nyde byen. Tag din picnickurv med til Brunnsparken, drik en kop kaffe på udeserveringen ved den gamle café Kappelli, se et eftermiddagsteaterstykke på Svenska teatern – eller hvorfor ikke tage en svømmetur ved nogle af Helsinkis 22 badstrande.

Header
Subject
Body
Footer