Nyhedsbrev

Barer og natklubber i Helsinki

Helsinki

Tiger, Yrjönkatu 36, Hipt udested for personer mellem 20 og 25 år. Nogle gange er publikum mere blandet. Fem barer og et stort dansegulv med populærmusik. Der er mest gang i den midt på ugen. Tiger har ofte billigere øl end de fleste andre steder. Åbent til 04.00. Gratis entre på hverdage, ellers 6 euro.

Ateljee bar, Yrjönkatu 26. Bedste udsigt over Helsinki. Længst oppe i tårnet på Sokos Hotel Torni ligger denne lille, temmelig enkle bar. Tag en olut (øl) her og se solens sidste stråler ramme kuplerne på Uspenskijkatedralen og de tolv apostle på Storkyrkans tag. Om sommeren kan man nyde sin drink ude. For at komme til baren går man ind på hotellet og tager elevatoren op og herefter trapperne det sidste stykke. Baren er stort set altid fyldt. Åbent til 01.30 fredag og lørdag, søndag til 23.30 og hverdage til 00.30.

Spårakoff. Hvorfor ikke kombinere sightseeing med en kold øl? Spårakoff, den røde barsporvogn, går gennem city om sommeren (maj-august) og koster 7 euro for en voksen og halvdelen for børn (under 12 år). Går tirsdag til lørdag og afgår fra banegården klokken 14, 15, 17, 18 og 19.00. Man kan også hoppe på ved Operahuset og Torvehallerne.

Molly Malones, Kaisaniemenkatu 1 b,. Får du pludselig lyst til lidt U2, så er chancen stor, for at du vil komme til at høre dem her. Tørsten efter en mørk Guiness slukker du selvfølgelig også her. Vi snakker selvfølgelig om en irsk pub. Hver aften er der liveband med gang i på scenen og i baren. Bandet og folket bestemmer, hvornår aftenen er slut, eller som det står på skiltet udenfor: ”The band starts at ten and plays until late”.

Header
Subject
Body
Footer