Nyhedsbrev

Best Deals - Flyg till Dubai- Emirates

Seværdigheder og kultur i Madrid

Madrid

Det findes en stor turistinformation, Oficina de turismo, på Plaza Mayor 3, Los Austrias, Metro Sol, tlf. 91-588 16 36.

Museet Prado, Paseo del Prado, http://museoprado.mcu.es. Museo del Prado betragtes som et af verdens fineste museer og har den største spanske kunstsamling, med malerier af blandt andet Goya, Greco og Velázquez. Museet ligger ved Thyssen-Bornemisza. Åbent tirs-søn 9-19, søn og weekend 9-14. Gratis om søndagen.

Museet Thyssen Bornemisza, Paseo del Prado 8, www.museothyssen.org. Kunst fra 1300-tallet og fremefter, med blandt andet værker af Goya, van Gogh og Picasso, i begyndelsen en privat samling, heraf museets navn. Åbent tirs-søn 10-19.

Centro de Arte Reina Sofía, Calle Santa Isabel 52, http://museoreinasofia.mcu.es. Også en verdensberømt kunstsamling med blandt andet et af Picassos mest berømte billeder – skildringen af den spanske borgerkrig i Guernica. Også billeder af Dalí, Miró og Gonzalés hænger her. Åbent man, ons og fre 10-21, søn 10-14.30. Gratis lør eftermiddag og søn.

Parque del Retiro. Frodig park og gammel arkitektur er fint komponeret i denne gamle park. Tag en tur med robåd i parkens sø, eller kom en weekend når gadeartisterne optræder.

Plaza Mayor. Et stort rektangulært torv omgivet af smukke facader med malerier, ornamenter og skrå tage. En stor del af Madrids offentlige liv, som henrettelser, tyrefægtninger og parader, foregik her.

Palacio Real, Calle de Bailén. Et palads som blev bygget for at overgå alle andre paladser i Europa. Udsmykninger, marmor, guld og fløjl. Der er ikke sparet på den kongelige udsmykning. Palalacio Real har cirka 3 000 rum af hvilke 50 er åbne for besøgende. Åbent man-lør 10-18, søn 9-15.

Header
Subject
Body
Footer