Stockholm - Nordens Venedig

Stockholm

Den svenske hovedstad kaldes ofte 'Nordens Venedig', da den er anlagt på 14 øer omgivet af Mälerens klare vand og Saltsjön, en vig der kommer ind fra Østersøen.

Tag med til Stockholms populære 'krebsekalas' i august, hvor du kan spise dig propmæt til krebsegilde sammen med størstedelen af byens indbyggere. Stockholm bliver almindeligvis kaldt for verdens mindste storby eller verdens største småby. Begge ting stemmer. Her findes alt, som en metropol af klasse bør have. Samtidig er udbudet ikke uoverskueligt. På nogle timer kan du gå til fods gennem hele bykernen. På yderligere nogle timer har du købt dig igennem et imponerende udbud af designere. Henimod aftenstimerne kan du vælge mellem teatre, operaer, udendørsscener, flotte biografer, musicals eller sportsarenaer. Hvis maven knurrer, er al verdens køkkener repræsenterede, og har du flere krafter tilbage, er der altid et sted, hvor du kan danse dig træt.

Man kan ikke anbefale Stockholm som turistmål uden at nævne skærgården med over 30 000 øer. Pak en madkurv, og tag fra ø til ø. Om aftenen er du tilbage med Gamla Stan foran dig i solnedgang, og du har den salte blæst i håret endnu. Der findes mange skønne steder - men Stockholm kan man faktisk ikke få nok af.

Header
Subject
Body
Footer