Nyhedsbrev

Seværdigheder i Stockholm

Stockholm

Turistinformationen ligger i underetagen i Kulturhuset, midt på Sergels torv.

Vasamuseet, Galärvarvet, Djurgården, s-tog til Karlaplan, bus 47. I 1961 blev kongeskibet Vasa bjerget, det sank i 1628 ikke mange meter ude på jomfruturen. Museet er et af Sveriges mest velbesøgte.

Montelius vej. Der var meget ståhej omkring denne vej, da den blev bygget. Nu ligger den der og klatrer op ad Mariabjerget og er en lysende aftenpromenade, men ikke mange udefrakommende ved, at den findes. Tag til Slussen, gå ad Hornsgatan til Bellmansgatan og gå op til højre. Den begynder længst ude på klippevæggen. Tag kaffe med og sæt dig på en parkbænk og se solnedgangen over Kungsholmen.

Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, bus 47. Verdens ældste friluftsmuseum. Virker snarere som en sjov park med fin udsigt og et par dyr at se på. For udenlandske turister som absolut vil se en elg er Skansen en succes. Hvis man også vil se glaspustere, hvordan en gammel handelsbod så ud eller hvordan man boede for 100 år siden, så er det også Skansen, man skal gå efter.

Bergianska trädgården, Frescati, over for Naturhistoriske Riksmuseet, s-tog til Universitetet, www.bergianska.se. Duften af evig sommer slår imod dig, når du stiger indenfor i Edvard Andersons drivhus i Bergianska trädgärden. Her er der et behageligt middelhavsklima i drivhusets fire afdelinger. Her findes blomster fra Sydafrika, Sydvestaustralien og Brasilien. I Bergianska trädgården findes også Viktoriahuset med sin fugtige tropeverden med kæmpe stokroser, orkidéer og ananas.

Drottningholms slott. Allerede i 1500-tallet lod Johan III en slotsbygning opføre ved Drottningholm, den brandt dog ned, men blev genopbygget i slutningen af 1600-tallet, og det er det slot, som dagens kongefamilier har boet i siden 1981. For at få den perfekte oplevelse tager man selvfølgelig verdens ældste damper Enköping herud. Sæt dig i restaurantafdelingen, spis en god frokost, se Stockholm fra Mälaren og vips så er du fremme ved Drottningholms slot. Et godt udflugtstips som inkluderer både historie, arkitektur, natur og mad.

Gamla stan, s-tog til Gamla stan. Man kan ikke rigtigt komme udenom Gamla stan, når det handler om, hvad der er vigtigst at se og foretage sig i Stockholm. Man har ikke været her, hvis man ikke har gået på de brostensbelagte gader, er blevet fascineret over Mårten Trotzigs stræde, er gået ind i alle de små butikker på Österlånggatan, har spist på Den Gyldene Freden, har prøvet at finde rundt gennem de små stræder og gemte torve og følt historiens berømte vingeslag. Og der er gammelt her. Et alternativ er at tage med på en guidet tur. Se i DN på Gamla Stan for tider og mødesteder.

Header
Subject
Body
Footer